Извинете, но Екатерина Захариева като външен министър на България е гротеска

Извинете, но Екатерина Захариева като външен министър на България е гротеска.

Големанов в пола, „дялан камък“, типично протеже на Плевнелиев – пълни дупки всякакви. Сега реши да се изявява и на полето на дипломацията, като ефектът е повече от трагичен за държавата.

Преди три дни Зоран Заев нахално обяви, че Илинденското въстание е македонско.

Три дни поред – никаква реакция от страна на Външно. Властта се сниши.

Вчера по обед ПИК попита правителството и г-жа Захариева докога ще си траят пред безпрецеднтното присвояване на българската история (Виж в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Половин час по-късно Корнелия Нинова се активира и използа конфуза, за да атакува ГЕРБ.

Още половин час по-късно вицепремиерът Красимир Каракачанов, наследник на воеводите от ВМРО, се почуди, че Външно не отговаря и обеща да ги пришпори.

Чак в късния следобед Захариева благоволи да реагира…,но как? Като влезе в безсмислена, котерийна, междупартийна ежба с Нинова и БСП, вклинявайки спомена за „Титова Югославия“ и „БКП, която предала костите на Гоце Делчев“.

Цял ден вчера външната ни министърка празнуваше юбилей във ведомствения си кабинет. По басмена шарена рокличка приемаше подаръци от подчинените, щракаше се с тях и постваше идиличните кадри във фейсбука си (публикуваме само един кадър – хората от снимката не са плажуващи от балнеосанаториум в Китен, а ръководителите на българската дипломация. Шефове на дирекции са това, не „леля Миче чистачката“ и „баба Кера готвачката“).

Нека сега си признае кой я извади от блажената чиновническа дрямка и кой я накара все пак с половин уста да изкоментира Заев, макар и заяждайки се с Нинова.

Ще си признае ли?

Ще си признае ли, че три дни тя дори не бе чула, че Заев е дрънкал подобни глупости за Илинден? Че посолството ни в Скопие също не знаеше? Че цялото дипломатическо ведомство е потънало в сладка дрямка и ваканцува? Че цялата ни дипломация е пълна бутафория и че Борисов е далеч по-адекватен външен министър от титулярката на поста, която просто топли креслото в луксозния кабинет?

Хора, братя, българи, Захариева е много, много зле.

Тя научи за репликата на Заев чак след публикацията в ПИК и коментара на Корнелия Нинова.

Три дни безпросветност, представяте ли си?

Че те така и война ще ни обявят без да се разбере.

И вместо светкавично да повика македонския посланик за обяснения и да връчи протестна нота, госпожата реши да се заяжда с партийния враг.

Отиде си Божидар Димитров

Няма кой да защити клетата майка България, няма кой една добра дума да каже.

Като влязат в НАТО, македонците живи меса от земята ни ще късат, помнете ми думата.

А Катя Захариева ще се фръцка с рокличките си из фейсбука.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*