6 милиона за Прокопиев от ЦРУ и Америка. Какво е посланието?

6 милиона са гушнали Прокопиев и „Капитал“ от „Америка за България“ в рамките на 4 годиниНад 2 милиона ортаците им от „Медиапул“.

Дотук с лозунгите за „честните“ и „независими“ журналисти, за „обективните“ медии. „Независими“ – по принцип. Но „зависими от САЩ“. Това е положението. Защото, хайде да не се заблуждаваме, тези милиони си имат цена. Едва ли фондацията /известна като неформална резидентура на ЦРУ/ ги пръска заради черните очи на г-жа Прокопиева, да речем.

Дотук и с клетвите, че „Капитал“, Прокопиев и „Протестна мрежа“ не са от едно котило и нямат общ спонсор.

Америка си има частни медии в България. Нека е ясно. 6 милиона за електронен сайт са страшно много пари, доста над издръжката му.

Какво е посланието? Какво ни казва „Америка за България“, която за n-ти пореден път дотира медиите на Иво Прокопиев, бизнесмен с меко-казано скандална слава, разследван от правораздавателните органи в България? Посланието е следното: ще си богат, само ако се оставиш да бъдеш колонизиран.

Колеги, приятели и неприятели от медиите, за какво изобщо тогава да работим ние? Едни хора прибират милиони ей така, от въздуха, без никакво усилие, без никаква пазарна логика /защото и „Капитал“, и „Медиапул“ са с твърде скромна посещаемост в Интернет/, без никаква мотивация… По-добре да разпускаме редакциите и да отиваме на стаж при Прокопиев. Като стажанти там сигурно ще изкарваме повече пари.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*