Мосьо Кабан по стъпките на Уорлик. Аман от генерал-губернатори, които ни учат как да живеем от телевизора

Досадният френски посланик Кабан победоносно по Би Ти Ви тази сутрин:

„Проблемът с фирмата „Белведере” е решен след моята намеса. Фирмата работи, вече няма синдик”.

Решен, решен, ама според както на него му се иска. Това, че фирмата дължи стотици хиляди евро на други контрагенти, за господин амбасадора не е проблем. Важното е да натрием носа на лошите съдии и да покажем кой командва – посланиците на великите сили от евросъюза, как кой! И не ни посягайте на фирмите, ей.

„Проблемът с „Белведере” е решен, но проблемите с българската съдебна система – не”, обобщи печално и предупредително мосю Кабан.

Няма да е зле обаче – преди да се грижи толкова за нашата, първо да се погрижи за собствената си съдебна система. Терористът от „Шарли ебдо” кой съд го пусна свобода – нашият или френският? В коя столица избиват журналисти посред бял ден – в София или в Париж? В коя държава на път и през път се разхождат ислямисти и психари с калашници – в България или във Франция?

По специфичния блясък в очите мосю Кабан прилича на друг печално известен ментор от чуждите легации в София – американеца Джеймс Уорлик. Той редовно цъфваше в телевизора, за да се възхищава от акциите на „МВР-пикчърс” по Цветаново време – „Октопода”, ареста на Николай Цонев…

Видя се колко ефективни и съизмерими с правото са били прехвалените операции на Уорлик.

Хиперактивният Кабан не му отстъпва в нищо – поредният всезнаещ генерал-губернатор, който иска вместо нас да изгражда държавата ни.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*