Нова и Би Ти Ви трябва да са с български собственици. За да спрат клетвите срещу граничаря Вълкан

Председателят на комисията по национална сигурност в парламента Атанас Атанасов (с извинение!) говори тази сутрин по небългарската телевизия Би Ти Ви.

И за пореден път доказа, че по никакъв начин не опазва националната сигурност на България. Напротив, застрашава я.

Чиста гавра е, че този човек заема подобен пост. Гавра е и че небългарските телевизии продължават да го канят, за да бълва „либералните си заклинания” срещу граничаря Вълкан Хамбарлиев, един от достойните крепители на българщината.

Сред цяла глутница продажници…

Ако сме народ, ако все още ни пука каква територия ще оставим на децата си, този тип, този така наречен „генерал” Атанасов, място не бива да си намери нито в София, нито в България, още по-малко в Народното събрание, а най-малко като председател на комисията по национална сигурност.

„Законът забранява да се стреля на месо”, заяви същият „генерал”, въпреки че още вчера излезе официалната експертиза, според която става дума за рикоширал куршум.

Онзи ден, половин час след инцидента на границата, Атанасов важно се произнесе: „Това е убийство”.

И въпреки всичко, сякаш на инат и за да дразнят хората, садистично, телевизиите продължават да го викат по участия и да тиражират зловонията му.

Това не е случайно, не е безопасно, не бива да се подценява.

Ситуацията с джобния генерал на Костов е безкрайно изнервяща, но показателна. Двете тъй наречени „национални” телевзии – Би Ти Ви и Нова, са собственост на западни корпорации. Не може да очакваме от тях, че по какъвто и да е начин ще съблюдават българските интереси. Крайно време е да се помисли за законодателен акт, според който българските медии могат да бъдат собственост само и единствено на българи.

Така е в Русия, така е и в други държави.

Може да не е особено либерално, но е наложително в екстремна ситуация, в каквато е въвлечена държавата ни.

На бас, че поне половината грантаджии ще останат без трибуна и без препитание, а Атанасов и куклуводите му ще гледат парламента през крив макарон.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*