Корнелия, дай оставка заради гейта с Очите и Бенчо

Цяла сутрин общинари от БСП – Бургас разясняват по медиите, че прословутият местен олигарх и червен общинар Бенчо Бенчев дарявал между 20 и 50 000 лв. за последната кампания на левицата.

Бенчев е доказан ортак на гангстера Митьо Очите, негов ятак и укривател.

Справка в Сметната палата показва, че Бенчев не е посочен официално като спонсор на БСП.

От друга страна единичното дарение на физическо лице за партийна централа не може на надвишава по закон 10 000 лв.

Тогава?

В БСП има сериозен проблем и Корнелия Нинова няма право да си затваря очите пред него. Съмненията, че партията й се финансира нелегално от мафията, нарастват неимоверно.

Ако мълчи, Нинова си самопризнава, че е съпричастна. Тоест, че е „топвала човката“ и тя.

Възможно ли е изобщо местните структури на БСП да се издържат от криминално проявени лица без знанието на председателя на партията?

Има два отговора на този ключов въпрос.

Не е възможно – следователно Нинова е в играта, в схемата, в симбиозата. Оставката й е най-малкият проблем, но все пак е някакво начало. По-големият е, че с нея трябва да се захванат следствените органи.

Втори отговор – възможно е. Следователно е толкова некомпетентна, неинформирана и наивна, че не става за лидер на левицата. Оставката отново е единственият изход от скандала.

Понеже Корнелия отдавна призовава за морал, добре е да почне със себе си. Да даде пример за морал в политиката.

А съмишленичката й Елена Йончева, минаваща за велика разследваща журналистка, спешно да грабва камерата и да започва разследване на бургаския гейт.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*