Радев, кажи си за Бенчо с ролс-ройса!

Преди време президентът Радев попита премиера Борисов: срещал ли се е и продължава си да се среща с Пеевски, въртят ли двамата общ бизнес, осигурявал ли му е обществени поръчки.

Радев минава за принципен човек, блюстител на строгите нрави в политиката. На свой ред сега трябва да отговори и той:

Срещал ли се е с Бенчо Бенчев, гостувал ли му е в къщата?

Спонсорирал ли е Бенчев избирането му на президетския пост?

Какви са връзките му с местния олигарх, въплътил се в ролята на ятак на Митьо Очите?

Тази сутрин по телевизията ключовият активист на БСП Атанас Зафиров в прав текст призна, че Бенчев е участвал в кампанията на Румен Радев. От друга страна самият Бенчев обяви пред репортер на ПИК, че е наливал „много пари на всички тия, дето сега се отричат от мен“. Давал е и за изграждането на местната структура на червената партия.

Според Бенчев нямало държавен глава, президент, който да не е идвал на крака в дома му. Всеизвестно е, да речем, че покойният Желю Желев е бил семеен приятел с Бенчеви.

Да не би българските президенти да си предават симпатягата с ролс-ройса като щафета? Възможно ли е аферата „Бенчев – Очите“ да разплете чорапа на симбиозата между организирана престъпност и политическа власт?

Добре е Румен Радев, а и Георги Първанов (също издигнат от БСП) да проговорят по въпроса. Мълчанието им би било равнозначно на гузност.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*