Защо е злобата срещу патриотите от Седемте рилски езера

Не мога да си обясня злобата, с която медии, зелени и либерали заляха хорото на близо 500 души край Седемте рилски езера.

Валяха деклараци, протести, цели сутрешни блокове на телевизиите посвещаха програмата си на „осквернителите“ и „кичарите“. Чието престъпление било, че нагазили в едно от езерата по носии и развяли българския флаг.

Държавните органи послушно решиха да се самосезират и се заканиха да наложат административни глоби. Във водата не се газело, било национален парк.

Страшна драма, няма що. Ще речеш, че цяла екологична катастрофа е настъпила.

От стотиците фотоси на събитието либералите предпочетоха да тиражират само един – мъжете във водата.

Аз обаче се поразровиха и попаднах на далеч по-импозантни кадри.

Например как стотици рисуват с телата си името „България“. Насред поляната, на фона на рилските върхове. Публикувам го тук, за да го видят повече хора.

Нима са толкова много и толкова чести патриотичните изблици, че заслужават да ги обсипваме с помия още в зародиш? Нима толкова често си спомняме кои сме и коя е родината ни, че да окарикатуряват поривите ни?

Кич било, че и закононарушение.

Сигурно.

По-добре такъв „кич“, отколкото отцеругателството на псевдо-екозолозите, захранвани с многомилионни траншове от чужди фондации, за да спъват българския туризъм.

Кадрите от рилските езера умиляват, а не отвращават. Това са обикновени хорица с широки сърца, дошли да се порадват и да се почувстват единни в този отвратително объркан и разединен свят.

Отношението към тях е обидно. И от страна на хулителите, и от страна на държавата и медиите, които им поддакват.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*