14 въпроса към Корнелия Нинова. Безответни

Ето какво написала във фейсбука си лидерката на БСП Корнелия Нинова:

„Вчера беше интересен ден. Само намек за прокурорско погалване по главата на вожда възпламени до такава степен шайката, че забравиха какво казва един от тях през 2013 г.:

„Дойде време да платим сметката за цирка, който ни осигури Бойко Борисов.Все по-често ще се сещаме за „Буда“ и ще осъзнаваме, че страната ни се управлява от второразреден бандит. Борисов трябва да лежи в затвора“. Ето за тези метаморфози, безпринципност, интереси, пари, власт и цинизъм на прехода ви предлагаме разговор и воля да ги спрем във „Визия за България“.

За 29 години този преход създаде политико-олигархичната прослойка от всички партии, за която няма значение кой е на власт, важно е да си на хранилката. Що се отнася до успехите на Борисов и нашата „завист“, да ви кажа, то си е за „завиждане“. Изисква се огромен талант, за да успееш за десет дни да сринеш търговския регистър и да блокираш икономическия живот в страната, да ти фалира клон на застрахователно дружество и да ограбиш 250 000 души, френската лаборатория да ти каже, че няма чума, след като си избил животните на хората, и да обявиш,че през октомври ще вдигнеш цената на газа с 15 процента.

Талантлив премиер, как да не му завидиш. Насреща му да тичаш, не можеш да го стигнеш…“

В гореописаната тирада ме впечатли особено репликата за „метаморфозите, безпринципността, интересите, властта и цинизма на прехода“. В случая те са съотнесени към Борисов и ГЕРБ. Аз ще ги съотнеса към самата г-жа Нинова, защото в политиката не може без реципрочност – преди да питаш и търсиш отговорност, трябва да отговориш за себе си.

Във времето лидерката на БСП доказа, уви, че има тежки проблеми с истината. Като почне да морализаторства, винаги се сещам за следните въпроси, които във времето агенция ПИК по един или друг повод й е задавала:

1. Ще разкаже ли защо и как на 28 години оглави държавния „Техноимпекс“ в качеството си на синя комисарка, посочена лично от Командира Иван Костов? (вижте цялото разследване на ПИК в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

2. Как успя да приватизира „Техноимпекс“ по криминалната схема „РМД“, да се сдобие с два апартамента и солидна сума пари в кеш, докато разпарчетосваше преуспяващото някога външноикономическо предприятие?

3. Вярно ли е, че е членувала в СДС и е плащала членски внос? ПИК разполага с разкази на свидетели от нейната низова организация в идеалния център на София.

3. Защо хладнокръвно измени на сините си ортаци и мина в лагера на „врага“, приставайки на прословутия Румен Овчаров (Р. Овч.) в качеството му на зам.-министър в кабинета на Станишев? Кога партията-столетница се е доверявала на седесари и ги е изстрелвала във висшите етажи на властта? Каква е била цената, за да стане ренегат?

4. Защо бе уволнена от премиера Сергей Станишев по съмнения в корупция? Какво е участието й в аферите „Вальо Топлото“ и „Булгартабак“? Как министър, уволнен от предишния председател на партията, изведнъж яхва същата тази партия със съвършено изпрана биография?

5. Ще коментира ли най-после СРС-тата, публикувани в ПИК, на които заговорничи с енергийния Остап Бендер Красимир Георгиев – Фронтиера? (вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

6. Кой лансира пред нея кандидатурата на командващия ВВС Румен Радев за кандидат-президент на левицата? Вярно ли е, че това е генералът от КГБ Леонид Решетников?

7. Вярно ли е, че е станала лидер на БСП след задкулисна договорка с бизнесмена Георги Гергов, когото после отлъчи от ръководството на партията? Вярно ли е, че тя е била просто фиктивно лице на председателския стол, манипулирано от сивия кардинал Р. Овч.?

8. Защо се изпокара с дългогодишния си покровител в партията Р. Овч.? Какво ги раздели – идеите или парите?

9. Защо и след какви апаратни игри подаде оставка един от символите на БСП Жельо Бойчев? Отстраняването му част ли е от окопната война, която в момента Нинова води с лобито на Овчаров?

10. Познава ли се с ятака на кримибоса Митьо Очите – Бенчо Бенчев, общински съветник и спонсор на левицата? Гостувала ли е в палатите му край бургаския квартал „Меден рудник“? Ползвала ли е финансовите му и логистични услуги за кампаниите на червените по морето? Чувства ли се морално отговорна за това?

11. Знае ли нещо за „черните тефтери“ и „черните каси“ в БСП, за които проговориха редови членове на левицата след ареста на Бенчо Бенчев?

12. Договорила ли се е с президента Румен Радев да влезе във властта през „задния вход“, като създаде условия за сваляне на законно избраното правителство и участва дейно в бъдещ служебен кабинет?

13. Как ще коментира репликата на Румен Радев: „следващия път – всички вън“? Съгласна ли е със задаващата се чистка и още по-важно – тя ли е идеологът на тази чистка? 

14. Какви са обвързаностите й с боса на „Лукойл“ Валентин Златев, който е работодател на нейния съпруг? Вярно ли е, че ревностно защитава неговите лични икономически интереси в сферата на голямата политика?

Това са прости, ясни въпроси, които обаче тревожат цялото общество, а най-вече почтените избиратели на левицата. Докато не отговори на тях, Корнелия Нинова няма право да говори за истина, морал и разплитане на тайните на прехода.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.

*