За „големите мъже“ Цветан Василев и Дачков. За моите пари и парите на Гочева

Цветан Василев – голям мъж, почтен банкер…

Обявил в интервю пред Дачков – и той голям мъж, почтен журналист, че аз и Венелина Гочева сме си изтеглили личните пари от КТБ в дните преди затварянето й.

Моите пари вече станаха обществени. „Протестна мрежа” и Сашо Диков се погрижиха да уведомят надлежно всички какви са били спестяванията ми, кога съм ги махнал от банката, колко не съм успял да спася.

Сега Василев „осветлява” и Венелина Гочева. Даже съобщава точната наличност по сметката й – съвсем в духа на коректността, кавалерството и правилата на банковата тайна.

Не съм приятел с Гочева, имали сме публични вражди. Постъпката на новосформираното дуо „Василев – Дачков” обаче е отвратителна. Одумваш дама, известна журналистка, броиш парите й – много соц, много провинциално, мирише на подлост. Плоско отмъщение за редакционната политика на медиите на Гочева, която не е про-Василев.

За да бъдат доволни тези типове, очевидно с Гочева трябваше да си оставим парите да изгорят. До стотинка, до евроцент. Тяхното щастие минава през нашия фалит. Колкото повече фалити, толкова по-щастлива нация. Сякаш че да се погрижиш като добър стопанин за имуществото си е грях, а не нормален човешки инстинкт…

Какъв е впрочем Цветан Василев? Бизнесмен, махленска клюкарска, беглец, мъченик, съсипател на стотици хиляди съдби и кариери? Докога ще говори от подземието, като бащата на Хамлет? Като е оклеветен, защо не застане пред българските власти и не разкаже всичко за рекета над него, за комплота, устроен от бившите му партньори, от политици, министри, банкери, журналисти?

Пред диктофона на Дачков, разбира се, е по-лесно.

И за Дачков гот. Намерил си ново куче-касичка. След Командира, Алексей, Сергей, Моника… Нескромно казано – и след мен (всъщност, Дачков, нали помниш, че ми дължиш едни пари? Имам и разписка за тях. Ако си забравил – припомни си публикацията в ОЩЕ ПО ТЕМАТА)

Тук няма да се спирам на останалите дивотии, изговорени от „банкера в изгнание” пред „Гласове”. Има си съд, прокуратура, надзорни органи, да решават кой крив, кой прав. Ясно е, че в тази мръсна игра невинни няма.

Ще кажа обаче на Дачков следното. В един от въпросите си към „банкера” той споменал, че навремето аз, той и Патрашкова сме били против Пеевски, а сега аз съм си обърнал позицията.

Дачков, не съм си обръщал позицията към Пеевски. Не съм я обръщал, защото няма защо да го правя – не съм зависим от Пеевски, не съм взел нито лев от него, не ми е съдружник, никакъв не ми е. Слава-богу, засега имам достатъчно средства, за да издържам медиите си сам. Не дължа пари никому, нямам кредити.

За разлика от такива като теб, които постоянно се озъртат за поредната порция подаяние оттук-оттам и са обърнали занаята ни в просия.

Когато започнете да плащате на държавата толкова данъци, колкото плащам аз, когато създадете толкова успешни медии, колкото съм създал аз, ще имате право да говорите с мен на тема „почтеност и просперитет в бизнеса”.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*