До доблестната репортерка Цънцарова от Би Ти Ви: Разследвайте контактите на шефа си Павел Станчев с Пеевски

Кметът на Пазарджик Тодор Попов изправен пред трибунал тази сутрин по Би Ти Ви от доблестната репортерка Цънцарова.

„Цъфнаха ли ви розовите домати?“

„Колко струва селската ви къща?“

„Каква е цената на луксозния живот, какви са връзките ви с д-р Тиков?“

И, разбира се, сакралният въпрос, мантрата за събуждане на драгия зрител:

„Познавате ли Делян Пеевски, колко пъти сте се срещали с него?“

Въпреки дрона на Би Ти Ви и многомесечното обхождане на бита, семейството и душата му, Тодор Попов взе Пазарджик с над 60 процента от вота. Крив, прав, имотен, безимотен, хората там си го искат. Ведомственият на Реформаторите нюзрум на Би Ти Ви не може да се примири с фактите, трудно е да преглътне фиаското. Резилът им не е малък – толкова ресурс и енергия изхабиха от пролетта насам и не успяха да капичнат кой знае защо тежко омразния им кмет…

Доблестната репортерка Цънцарова е истинско дете на телевизионната революция от лятото на 2013 г. Тя се издигна в професията чрез специфичния ресор, за който отговаря в Би Ти Ви – ресора „Делян Пеевски“. Звучи странно, но е така – това симпатично момиче се грижи персонално за вездесъщия депутат от ДПС, тревожи се публиката да не го забрави и периодически активира теми и сюжети, свързани с монументалния му образ.

Понякога си мисля да не би Пеевски да й плаща за безподобната реклама, но пък като видя искрения болшевишки плам в очите й, отпъждам тези съмнения.

Ще дам безплатен съвет на доблестната репортерка. Г-жо Цънцарова, понеже отговаряте за ресора „Пеевски“ и напоследък почвате да се поизчерпвате, защо не освежите репортажите си със следното разследване: колко пъти шефът на Би Ти Ви Павел Станчев се е срещал в последните месеци с Делян Пеевски и къде? Колко пъти са се чували по телефона и по какви въпроси?

Защо само Тошко Попов? Нека чуем и истината за многоуважаемия г-н Станчев и неговите контакти с Пеевски. Да не би те да са по-безинтересни? Попов все пак е кмет на Пазарджик, Пеевски е депутат оттам – имат пресечна точка, нормално е да се виждат. Каква му е работата обаче на г-н Станчев при Пеевски?

Ако г-жа Цънцарова не проучи въпроса, ще реша, че е пристрастна и прилага двоен стандарт в иначе талантливите си телевизионни анкети. Едни могат да любезничат скришом с Пеевски, а после да се правят на умрели лисици и да го плюят в телевизията си. Други не могат.

Що така?

Leave a comment

Your email address will not be published.

*